Κατηγορίες

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Η σύγχρονη τάση στην επιλογή συστήματος θέρμανσης είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Η σωστή επιλογή των θερμαντικών σωμάτων, fan coils, θέρμανσης δαπέδου ή και ο συνδυασμός αυτών, βοηθάει στην ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας και προσφέρει στη σύγχρονη οικογένεια ζέστη και θαλπωρή όλη τη μέρα με πολύ μικρό κόστος. Επίσης η επιλογή των fan coils ή και της θέρμανσης δαπέδου μπορεί το καλοκαίρι να παρέχει συνθήκες άνεσης.

Η επιλογή της πηγής ενέργειας του συστήματος, γίνεται ανάμεσα από σύγχρονες επιλογές όπως λέβητες συμπύκνωσης σε συνδυασμό με έξυπνη διαχείριση,  αντιστάθμιση και αντλίες θερμότητας που παρέχουν την δυνατότητα για θέρμανση και ψύξη, καθώς και ηλιοθερμία.

Η συνεχής παροχή ζεστού νερού για χρήση, είναι άλλη μία παράμετρος της άνεσης που προσφέρει η ενεργειακή αναβάθμιση σε ένα σπίτι και μάλιστα σε μία χώρα όπως η Ελλάδα είναι πολύ εύκολο να είναι δωρεάν. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας ή το κεντρικό σύστημα με δοχείο αποθήκευσης (boiler) στο μηχανοστάσιο είναι απαραίτητα σε κάθε σπίτι και με προσεκτική επιλογή υλικών μπορεί εύκολα να παρέχει σχεδόν όλο το ζεστό νερό δωρεάν.

Όσον αφορά τους λέβητες, ο μαντεμένιος λέβητας είναι βαρύς και προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας. Ο χαλύβδινος λέβητας έχει μεγάλη ταχύτητα θέρμανσης και είναι οικονομικός στην αγορά του.