Ντουζιέρα και καθρέπτης .

Πλήρης Οδηγός ανακαίνισης μπάνιου

Συμβουλές για την διακόσμηση μπάνιου, την ανακαίνιση μπάνιου, τα κατάλληλα υλικά για το πάτωμα και πολλά ακόμη.

Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δωμάτια μέσα σε ένα σπίτι. Είναι ο πρώτος χώρος που πηγαίνουμε όταν ξυπνάμε, και ο τελευταίος πριν πάμε για ύπνο. Όταν ξεκινάτε την αναδιαμόρφωση του μπάνιου σκεφτείτε τη χρησιμότητα του χώρου, καθώς και τον σχεδιασμό. Τα μπάνια είναι μια δύσκολη δουλειά, γιατί τα αντικείμενα που το αποτελούν, πρέπει να είναι διατεταγμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να ταιριάζουν και να λειτουργούν άψογα σε ένα μικρό χώρο. Εμείς σας δίνουμε μερικές συμβουλές για την διακόσμηση μπάνιου, την ανακαίνιση μπάνιου και τα ιδανικά υλικά για το πάτωμα.

Λόγω της συχνής χρήσης, τα μπάνια τείνουν να αρχίζουν να «σπάνε» μετά από περίπου 20 χρόνια. Είτε πρόκειται για μια διαρκή διαρροή της βρύσης, είτε για μια πιο σοβαρή ζημιά. Οπότε, ο σχεδιασμός θα πρέπει να είναι τόσο εκ προθέσεως όσο και στρατηγικός, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υψηλή απόδοση των επενδύσεων, αλλά και να δημιουργηθεί ένας λειτουργικός χώρος.

Μοντέρνο μπάνιο
Λόγω της συχνής χρήσης, τα μπάνια τείνουν να αρχίζουν να «σπάνε» μετά από περίπου 20 χρόνια.

Τα μπάνια είναι συνήθως μικρά και κλειστά δωμάτια, στα οποία μπορείτε να παίξετε με το χρώμα και την υφή. Μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν εξετάζετε διαφορετικές ιδέες αναδιαμόρφωσης μπάνιων είναι η επιλογή υλικών. Θα πρέπει να διατηρούνται, να μεγιστοποιούν την ενεργειακή απόδοση και να επικεντρώνονται στη φωτεινότητα, όπου είναι δυνατόν.

Εάν κάνετε μόνοι σας την αλλαγή, γράψτε σε σε ένα μπλοκάκι τα πράγματα που θέλετε να αλλάξετε. Μετρήστε όμως τις διαστάσεις του μπάνιου, ώστε να ξέρετε τι αντικείμενα θα αγοράσετε. Καθορίστε πώς θα αξιοποιήσετε στο έπακρο το χώρο σας. Εμείς, συλλέξαμε τα πάντα για αυτό το χώρο, από μικρές ιδέες μπάνιου μέχρι και τα κατάλληλα χρώματα που θα μπορούσαν να κοσμήσουν τους τοίχους.

Είτε ψάχνετε για ιδέες μπάνιου ή ιδέες για λουτρά, έχουμε συγκεντρώσει τις κορυφαίες συμβουλές σχεδίασης μπάνιου και γενικά tips για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε το χώρο των ονείρων σας με οποιοδήποτε προϋπολογισμό.

Τοίχοι

Μπάνιο
Η ταπετσαρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις περιοχές του σπιτιού, ακόμη και στο μπάνιο.

Ταπετσαρία

Από τότε που εφευρέθηκε η ταπετσαρία, δεν υπάρχει όριο σε όλα αυτά που έχουμε τυπώσει επάνω της για να στολίσουμε τους τοίχους μας. Η ταπετσαρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις περιοχές του σπιτιού, ακόμη και στο μπάνιο. Στην πραγματικότητα, η ταπετσαρία δεν έφυγε ποτέ από την μόδα, απλώς έχουν αλλάξει τα μοτίβα της, οι χρωματισμοί και οι διαφορετικές υφές.

Στο εμπόριο θα βρείτε ταπετσαρίες από βινύλ, πλαστικό (εύκολες στο καθάρισμα), χαρτί (πιο δύσκολες στη συντήρηση αλλά με πολύ όμορφο φινίρισμα), από φυσικές ίνες (θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση ώστε να μην φαίνοντα οι ενώσεις) και από άλλα πολλά υλικά.

Πλακάκι

Το πλακάκι χρησιμοποιείται συχνά στα μπάνια για πολλούς λόγους. Είναι αισθητικά ευχάριστο, αντανακλά το φως, είναι ανθεκτικό, είναι εύκολο να καθαριστεί και είναι ένας απλός τρόπος για να φρεσκάρετε το χώρο. Οι επιλογές για ιδέες πλακιδίων μπάνιου, είναι πολλές. Τα πλακάκια είναι σίγουρα ποιο ακριβά από τα χρώματα. Γι’ αυτό, αν έχετε οικονομικό θέμα επιλέξτε χρώματα σε απαλές αποχρώσεις και όχι έντονες.

Προτιμήστε ένα αντιμουχλικό χρώμα, ώστε να να αποφευχθεί η παρουσία μούχλας στο συγκεκριμένο χώρο. Αν επιλέξετε πλακάκια, τότε αναζητήστε αδιαβροχοποιημένο κονίαμα, μπορεί να είναι ακριβό αλλά αξίζει.

Τα λευκά και τα μπεζ χρώματα είναι οι πιο δημοφιλείς ιδέες για το μπάνιο, καθώς κάνουν τον χώρο να μοιάζει πιο ήρεμο και φρέσκο. Επιλέγοντας μια μονοχρωματική παλέτα χρωμάτων, όπου ολόκληρος ο συνδυασμός βασίζεται από ένα κύριο χρώμα, είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή. Αυτή η επιλογή μπορεί να κάνει τον χώρο να αισθάνεται μεγαλύτερο.

Μάρμαρο

Το μάρμαρο είναι η πιο εντυπωσιακή επιλογή για το χώρο του μπάνιο, καθώς δεν θα σταματήσει ποτέ να εντυπωσιάζει. Προσδίδει ένα λιτό και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο στυλ στο χώρο. Αποπνέει, μάλιστα, την ποιότητα και την καθαρότητα. Ανάλογα με το μάρμαρο που θα επιλέξετε και το φινίρισμα του (γυαλιστερό, ματ, σατινέ κλπ) όπως και την απόχρωση, θα δώσετε και το ανάλογο ύφος στο χώρο. Όσο πιο μεγάλα τα κομμάτια από μάρμαρο, τόσο το καλύτερο ώστε να έχετε ένα πολυτελές μπάνιο.

Φωτισμός

Μπάνιο με άσπρη μπανιέρα
Η επιλογή για το σωστό φωτισμό του μπάνιου είναι σημαντική.

Η επιλογή για το σωστό φωτισμό του μπάνιου είναι σημαντική, διότι ένα μικρό και φωτεινό δωμάτιο θα μοιάζει μεγαλύτερο. Ο καλός φωτισμός μπορεί πολύ εύκολα να αναδιαμορφώσει τον χώρο. Από την άποψη της απόδοσης, προτιμήστε τα φώτα LED. Χρησιμοποιούν τουλάχιστον 75% λιγότερη ενέργεια και διαρκούν 25 φορές περισσότερο από τον φωτισμό πυρακτώσεως (και δεν θερμαίνουν το δωμάτιο).

Σε γενικές γραμμές, αξίζει να προσέξετε τη θέση στην οποία τοποθετείτε τα φωτιστικά, τον τύπο λαμπτήρα, τη θερμοκρασία χρώματος του λαμπτήρα, το βαθμό απόδοσης χρωμάτων (CRI) και φυσικά την κατανάλωση.

Μία εξίσου καλή επιλογή για το φωτισμό του μπάνιου είναι τα επιτοίχια φωτιστικά, όπως οι απλίκες. Τα συγκεκριμένα φωτιστικά όχι μόνο φωτίζουν το γύρω χώρο, αλλά δίνουν κι έναν απαλό διάχυτο φωτισμό σε ολόκληρο το μπάνιο, μέσω της ανάκλασης του φωτός πάνω στην οροφή.

Πάτωμα

Μπάνιο με μεγάλο καθρέφτη
Υπάρχουν πολλές επιλογές για το δάπεδο του μπάνιου.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για το δάπεδο του μπάνιου. Σε γενικές γραμμές, τα μεγαλύτερα πλακάκια δαπέδου και τα λεπτά σχέδια ταιριάζουν σε μικρά μπάνια. Επιλέξτε πλακάκια που είναι ανθεκτικά στην υγρασία, ώστε να μην έχετε μελλοντικά προβλήματα. Θα θελήσετε επίσης ένα πιο αδιαπέραστο πλακάκι για το δάπεδο λόγω της έκθεσης του στο νερό.

Επιπλέον, υπάρχει και το δάπεδο βινυλίου που αποτελεί μια τέλεια λύση. Το βινύλιο είναι καλύτερο από το απλό πλακάκι, και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές δαπέδων λόγω του ότι είναι ανέξοδο, πρακτικό, ασφαλές, και εύκολο στην εγκατάσταση του. Έχει εκλεπτυσμένο design, εξαιρετική αντοχή στη φθορά, εύκολη περιποίηση και διατήρηση. Λόγω της γρήγορης τοποθέτησής του, είναι το ιδανικό υλικό για ανακαινίσεις και για τοποθέτηση πάνω από ενδοδαπέδια θέρμανση.

Ένα χαρακτηριστικό που αναζητούν οι αγοραστές στη σημερινή αγορά είναι το θερμαινόμενο δάπεδο. Το συγκέκριμένο δάπεδο όχι μόνο εξασφαλίζει ζεστά πόδια τους ψυχρότερους μήνες, αλλά στεγνώνει πιο γρήγορα, μειώνοντας την πιθανότητα γλιστρήματος ή πτώσης. Επιπλέον, είναι ενεργειακά αποδοτικό.

Έπιπλα και εξαρτήματα μπάνιου

Πάγκος μπάνιου
Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Κουζίνας και Μπάνιου, τα ράφια μπάνιου καταναλώνουν το 20% του προϋπολογισμού ανακαίνισης κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Κουζίνας και Μπάνιου, τα ράφια μπάνιου καταναλώνουν το 20% του προϋπολογισμού ανακαίνισης κατά μέσο όρο. Οπότε όταν επιλέγετε εξαρτήματα και φινιρίσματα, σκεφτείτε ποιος χρησιμοποιεί το χώρο και πόσο «βαριά» θα χρησιμοποιηθεί. Είναι το παιδικό μπάνιο; Τότε προτιμήστε πλαστικούς πάγκους, οι οποίοι είναι μια καλή επιλογή αφού είναι ανθεκτικά και φθηνά.

Διαφορετικά, επιλέξτε χαλαζία αντί για μάρμαρο και βεβαιωθείτε ότι οι γυάλινες θύρες του ντους αντιμετωπίζονται με αντιδιατηρητικούς παράγοντες. Όσον αφορά τα φωτιστικά στοιχεία, θα χρειαστείτε μια κατασκευή υψηλής ποιότητας.

Μπάνιο με λευκή μπανιέρα
Eπιλέξτε καθρέφτες που αντέχουν την υγρασία.

Όταν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές, σκεφτείτε πού μπορείτε να δημιουργείτε αποθηκευτικούς χώρους στο μπάνιο. Όσο αφορά για την ενεργειακή απόδοση φροντίστε να ψάξετε μοντέλα τουαλέτας με χαμηλή ροή.

Οι καθρέφτες είναι εξίσου σημαντικοί, αφού είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μπάνιου. Συνήθως τοποθετούνται πάνω από τον νιπτήρα, και είναι ιδιαίτερα πρακτικοί για να μπορείτε να βλέπετε τον εαυτό σας σωστά, όταν βάφεστε ή όταν ξυρίζεστε. Επιλέξτε καθρέφτες που αντέχουν την υγρασία. Ειδικά αν διαθέτουν και ντουλάπια είναι η σούπερ επιλογή, καθώς μπορούν να χρησιμεύσουν ώς έξτρα αποθηκευτικοί χώροι.

Ντους και μπανιέρες

Λευκή μπανιέρα
Κάθε σπίτι θα πρέπει να έχει ονειρικές μπανιέρες που μοιάζουν με spa ή μικρές που είναι κατάλληλες για παιδιά.

Κάθε σπίτι θα πρέπει να έχει ονειρικές μπανιέρες που μοιάζουν με spa ή μικρές που είναι κατάλληλες για παιδιά. Επωφεληθείτε από την περιοχή ντους / μπανιέρα για να ορίσετε τις ζώνες στο δωμάτιο και να δημιουργήσετε έναν τοίχο-διαχωριστικό. Θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα πλακάκι που μπορεί που έχει βαθμολογία απορρόφησης νερού μικρότερη από 3% (χαμηλότερη από ότι συνιστάται για τα δάπεδα) και έχει καλή πρόσφυση (συντελεστής τριβής μεγαλύτερο ή ίσο με 0,60). Αν συζητάτε μεταξύ ενός ανοιχτού ή κλειστού ντους, ρίξτε μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά μας που θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με έρευνες το ντους είναι πιο υγιεινή επιλογή από την μπανιέρα. Μελέτη του 2009 στην επιθεώρηση American Journal of Infection Control έδειξε ότι σε ποσοστό 26% από τα δείγματα που λήφθηκαν από μπανιέρες υπήρχε το μικρόβιο χρυσίζων σταφυλόκοκκος. Αυτό το μικρόβιο προκαλεί δερματικές λοιμώξεις, αν περάσει στον οργανισμό από μια ανοιχτή πληγή.

Νιπτήρας μπάνιου

Η επιλογή του νιπτήρα γίνεται με βάση τον αριθμό των ατόμων που θα εξυπηρετούνται από το μπάνιο και τη συχνότητα χρήσης (είστε εργένης, ζευγάρι, μεγάλη οικογένεια; το μπάνιο βρίσκεται στην βασική σας οικία, η σε κάποιο εξοχικό;). Προτιμήστε μονό νιπτήρα για το εξοχικό σας ή αν είστε εργένης. Από την άλλη, ένας διπλός νιπτήρας είναι η ιδανική επιλογή στην περίπτωση που είστε πολυμελής οικογένεια ή έχετε μεγάλο χώρο στη βασική σας κατοικία.

Οι τύποι νιπτήρα: Ένθετοι, υποκαθήμενοι, η επικαθήμενοι, οι νιπτήρες έχουν διάφορα σχήματα (οβάλ, στρογγυλοί, τετράγωνοι, κλπ.) και μπορεί να διαθέτουν ενσωματωμένη πετσετοκρεμάστρα.

Το υλικό του νιπτήρα μπάνιου

1. Κεραμικός νιπτήρας

  • αντοχή στο χρόνο
  • εύκολο στη καθαριότητα, δεν συγκρατεί εύκολα άλατα, και βρωμιές
  • αντοχή στις γρατσουνιές και στα καθαριστικά.

2. Από γυαλί

  • αρκετά ευαίσθητα σε χτυπήματα
  • το μη πορώδες υλικό τους κάνει τη συντήρηση τους εύκολη
  • καλό είναι να πλένονται με μη τοξικό (απαλό) καθαριστικό.

3. Από συνθετική ρετίνη

  • λείες επιφάνειες
  • μεγάλη γκάμα σχεδίων και χρωμάτων
  • καλή αντοχή, εύκολη συντήρηση.

4. Από πορσελάνη

  • η επεξεργασία τους εμποδίζει τη βρωμιά και τα άλατα να παραμείνουν στην επιφάνεια
  • η λαμπερή όψη τους δεν αλλοιώνεται με τον χρόνο.

5. Από Top Solid

  • συνθετικό υλικό με λεία επιφάνεια, ζεστό στην αφή
  • η καθαριότητα είναι πολύ εύκολη χάρη σε νερό με σαπούνι
  • καλό είναι να αποφεύγετε καθαριστικά, τοξικά υγρά και χλωρίνη.

Έπιπλα μπάνιου επιδαπέδια ή και κρεμαστά

μπάνιο με μωβ τοίχους
Σε περίπτωση που νοικιάζετε το διαμέρισμά σας, τα επιδαπέδια έπιπλα είναι η καταλληλότερη λύση.
  1. Επιδαπέδια: Σε περίπτωση που νοικιάζετε το διαμέρισμά σας, τα επιδαπέδια έπιπλα είναι η καταλληλότερη λύση. Είναι εύκολα στο στήσιμο και είναι η ιδανικότερη λύση όταν η ποιότητα κατασκευής του τοίχου δεν μπορεί να αντέξει κρεμαστό έπιπλο.
  2. Τα κρεμαστά έπιπλα: Έχουν καλύτερη αισθητική γιατί απελευθερώνουν το δάπεδο. Η τοποθέτηση τους απαιτεί όμως στοιβαρούς τοίχους, και τα έπιπλα δεν μετακινούνται εύκολα.
Συμπληρωματικά έπιπλα
  1. Στήλη επίπλου: Η ιδανική λύση για αποθήκευση και τακτοποίηση σε μικρούς χώρους. Θα τα βρείτε σε διάφορα χρώματα και μεγέθη.
  2. Ντουλάπια κρεμαστά: Χρησιμεύουν στην αποθήκευση προϊόντων που πρέπει να μείνουν μακριά από τα παιδιά (φάρμακα, αρώματα, κλπ.).
  3. Ράφια: Μπορείτε να τα τοποθετήσετε κάτω η μπροστά από τον καθρέπτη για να εξοικονομήσετε χώρο, ακουμπώντας μικροαντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, άρωμα, κλπ.).

Κρεμαστή λεκάνη μπάνιου

Σίγουρα, στην αγορά θα βρείτε μια πληθώρα από λεκάνες τουαλέτας σε μοντέρνα σχέδια, χρώματα, μεγέθη και σχήματα. Κάθε μοντέλο είναι μοναδικό σε σχεδιασμό και καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες των χρηστών. Η κρεμαστή λεκάνη μπάνιου είναι ευρέως γνωστή μιας και έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά κυρίως σε δημόσιους χώρους αλλά και κατοικίες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι την επιλέγουν για τα σπίτια τους.

Οι λεκάνες αυτές γνωστές διαθέτουν μηχανισμούς στο εντοιχισμένο καζανάκι τους. Μάλιστα, πολλοί την επιλέγουν χάρη στην εμφάνισή τους καθώς είναι εξαιρετικά μοντέρνα και αυθεντική. Συνήθως οι κρεμαστές λεκάνες είναι μικρότερες σε μέγεθος από αυτές με ενσωματωμένο καζανάκι γεγονός που θεωρείται μεγάλο πλεονέκτημα κυρίως σε μικρούς χώρους. Μπορούν να τοποθετηθούν είτε στο πάτωμα είτε να κρεμαστούν στον τοίχο (περισσότερος ελεύθερος χώρος).

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα των κρεμαστών λεκανών είναι ότι λειτουργούν με ρεύμα και σε περίπτωση διακοπής δεν θα δουλεύει το καζανάκι για να καθαρίσετε την λεκάνη σας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το κόστος τοποθέτησής τους είναι λίγο υψηλό σε σχέση με άλλους τύπους λεκάνης. Επιπλέον η συντήρηση και επισκευή τους χρειάζεται ειδικό μιας και οι σωληνώσεις και τα καλώδια είναι μέσα στον τοίχο.

Είδη μπαταριών

Ένα από τα στοιχεία που δέχεται αλλαγή κατά την ανακαίνιση μπάνιου είναι οι βρύσες, που κοινός αποκαλούνται και μπαταριές λόγω του σχήματος τους. Και σε αυτό το σημείο του σπιτιού οι επιλογές είναι αρκετές τόσο από τεχνικής και λειτουργικής πλευράς όσο και από αισθητικής. Στην αγορά θα βρείτε διάφορους τύπους μπαταρίας. Χαμηλές και ψηλές μπαταρίες, μοντέρνες, και πιο κλασικές, καθώς και εξειδικευμένες (χειρουργείου, περιστρεφόμενες, με ποδοβαλβίδα, κλπ.), για το ντους, το μπάνιο, το πλύσιμο δοντιών ή χεριών.

Είδη Μπαταριών Μπάνιου
  • Μη αναμεικτική: Σε αυτόν τον τύπο οι εντολές για το κρύο και το ζεστό νερό είναι ανεξάρτητες. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να ρυθμίσετε μόνοι σας τη θερμοκρασία του νερού.
  • Αναμεικτική μπαταρία: Η αναμεικτική μπαταρία μπάνιου διαθέτει μία και μόνο εντολή για το κρύο και το ζεστό νερό. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία και τη ροή του νερού χάρη στη ειδική λαβή.
  • Θερμοστατική μπαταρία: Οι θερμοστατικές μπαταρίες σας επιτρέπουν να προ-ρυθμίσετε τη θερμοκρασία, αποφεύγοντας έτσι κάθε πιθανό κίνδυνο εγκαύματος.
Μοντέλα για Κάθε Χρήση
  • Μπαταρίες νιπτήρα και χειρονιπτήρα: Καλό είναι να επιλέξετε τη μπαταρία την ίδια στιγμή που θα αγοράσετε και τον νιπτήρα. Ο λαιμός της μπαταρίας πρέπει να είναι αρκετά μακρύς προκειμένου το νερό να κυλάει στο κέντρο του νιπτήρα και αρκετά ψηλός ώστε να μπορείτε να πλύνετε τα χέρια σας η μεγάλα αντικείμενα.
  • Μπαταρίες μπανιέρας: Η μπαταρία μπανιέρας διαθέτει ένα ειδικό ρουξούνι που σας επιτρέπει να γεμίζετε τη μπανιέρα η να πλένετε αντικείμενα μέσα στη μπανιέρα.
  • Μπαταρίες ντους: Το σπιράλ και το τηλέφωνο βιδώνονται απευθείας πάνω στη μπαταρία.

Διακόσμηση μπάνιου

Μπάνιο με άσπρο πάτωμα
Τα χρώματα και οι υφές που μπορεί να φανούν επιδεικτικές σε άλλα δωμάτια του σπιτιού σας είναι ωραία στο μπάνιο.

Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά μια πλήρης αναδιαμόρφωση του χώρου, μπορείτε με την διακόσμηση να του δώσετε νέα ζωή, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Υπάρχουν πολλές εύκολες ιδέες διακόσμησης μπάνιου που μπορείτε να εφαρμόσετε. Όπως με το να αλλάξετε το υλικό στο ντουλάπι ή απλά να το βάψετε. Τα χρώματα και οι υφές που μπορεί να φανούν επιδεικτικές σε άλλα δωμάτια του σπιτιού σας είναι ωραία στο μπάνιο. Όπως, για παράδειγμα, σκούρες αποχρώσεις (πχ. μπορντό, γεωμετρικά σχέδια ή μοτίβα).

Εκτός από τα χρώματα, υπάρχουν και άλλες ιδέες για τη διακόσμηση του μπάνιου. Μία από αυτές είναι η ανανέωση των αξεσουάρ του δωματίου, όπως τα χαλιά, τα χαρτιά τουαλέτας, οι σαπουνοθήκες και οι πετσέτες. Τα ακριβά αντικείμενα, όπως τα σχέδια δαπέδων ή τα υλικά του πάγκου, δεν θα είναι τόσο «σκληρά» για τον προϋπολογισμό σας, όπως μπορεί να είναι σε μια κουζίνα. Και αυτό συμβαίνει επειδή ο χώρος είναι πολύ μικρότερος.

Αν έχετε ένα μικρό μπάνιο και θέλετε να του δώσετε την ψευδαίσθηση ότι έχει μεγαλύτερο βάθος, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τα tips για την διαμόρφωση ενός μικρού μπάνιου. Αν, έχετε ένα τέτοιο χώρο τότε προσθέστε του χρώμα, επιλέξτε τον κατάλληλο νιπτήρα (απόφύγετε ογκώδεις νιπτήρες σε μικρά μπάνια) και προτιμήστε αποθηκευτικούς χώρους όπως καλάθια και κουτιά.

Χρωματικοί Συνδυασμοί

  • Τα γήινα χρώματα στους τοίχους σε συνδυασμό με υλικά όπως το ξύλο δίνουν αρμονία και φυσική ομορφιά στο μπάνιο.
  • Το λευκό χρώμα τόσο στα είδη υγιεινής όσο και στους τοίχους ενός μπάνιου είναι η απόλυτα μοντέρνα διαχρονική και λαμπερή επιλογή ανακαίνισης μπάνιου.
  • Πάντα η επιλογή του μαύρου σε συνδυασμό με το άσπρο χρώμα ξεχωρίζει και δίνει στυλ στο χώρο.
  • Οι πολύχρωμες χειροποίητες λωρίδες φτιαγμένες με χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν στο υπόλοιπο σπίτι είναι μια πολύ καλή ιδέα για ένα ζωντανό και χαρούμενο μπάνιο.
  • Το πράσινο χρώμα  συνδέεται άμεσα με τη φύση και τη γαλήνη σε έναν χώρο.
  • Οι ροζ αποχρώσεις είναι από τις πιο ρομαντικές και κλασσικές επιλογές χαρίζοντας μια νότα θηλυκότητας και ηρεμίας στο χώρο.
  • Το απαλό γκρι για τους τοίχους είναι μια επιλογή με γούστο και φινέτσα. Δημιουργεί ένα ήρεμο και καθαρό περιβάλλον και μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με πολλά χρώματα και υλικά.

Ιδέες γεμάτες «έμπνευση»

Γκρι μπάνιο
Το απαλό γκρι για τους τοίχους είναι μια επιλογή με γούστο και φινέτσα.

Εάν δεν γνωρίζετε ακριβώς τι θέλετε ή χρειάζεστε, αναζητήστε και άλλες ιδέες διακόσμησης του μπάνιου μέσα από τον οδηγό μας. Σας αρέσουν τα μπάνια που θυμίζουν spa ή καλύτερα κάτι πιο πρωτότυπο, όπως για παράδειγμα ένα ψηφιδωτό μπάνιο; Τότε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τα συγκεκριμένα άρθρα με που διαθέτουν έξυπνα tips.

Επιπλέον, μάθετε πως μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα master μπάνιο,  και πως θα φτιάξετε ένα diy πατάκι για το μπάνιο σας. Αν εξακολουθείτε να σχεδιάζετε τα σχέδια για την διαμόρφωση του μπάνιου, δείτε τις ιδέες μας για το πώς θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διάταξη του συγκεκριμένου χώρου.

Ανακαίνιση μπάνιου

Μπάνιο
Η ανακαίνιση μπάνιου είναι η πιο δημοφιλής ανακαίνιση μετά από την ανακαίνιση της κουζίνας.

Η ανακαίνιση μπάνιου είναι η πιο δημοφιλής ανακαίνιση μετά από την ανακαίνιση της κουζίνας. Μάλιστα, αρκετοί θεωρούν ότι η ανακαίνιση μπάνιου είναι ίσως μια ανώφελη κίνηση με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και ίσως να έχουν δίκιο όταν μια ανακαίνιση μπάνιου γίνεται μόνο για λόγους αισθητικής. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Στις μέρες μας, όλο και περισσότερα νοικοκυριά προτιμούν τη λύση της ανακαίνισης για να δώσουν μία νέα πνοή στο σπίτι τους. Κυρίως γιατί η κρίση κάνει την αγορά νέου σπιτιού πολλή δύσκολη. Αν και οι περισσότερες ανακαινίσεις «στοχεύουν» δωμάτια στα οποία η οικογένεια περνάει μεγάλο μέρος της ημέρας (πχ. σαλόνι, κουζίνα, κρεβατοκάμαρα), υπάρχει ακόμη ένα δωμάτιο του σπιτιού το οποίο δέχεται όλο και περισσότερη προσοχή: το μπάνιο. Η ανακαίνιση μπάνιου είναι πλέον μία από τις πιο συχνές ανακαινίσεις που γίνονται στη χώρα μας.

Το μπάνιο είναι ένα από τα σημαντικότερα δωμάτια του σπιτιού αφού είναι αυτό στο οποίο όχι μόνο αρχίζουμε και τελειώνουμε τη μέρα μας, αλλά κι ετοιμαζόμαστε για τη δουλειά ή για μία έξοδο. Οι λόγοι που συνήθως γίνεται μια ανακαίνιση μπάνιου είναι δύο: ο πρώτος είναι ο παλιός εξοπλισμός και οι παλιές σωληνώσεις και ο άλλος είναι απλά η ανάγκη για ανανέωση ή για μία αλλαγή του χώρου.

Α. Συμβουλές για μια επιτυχημένη ανακαίνιση μπάνιου

Μπάνιο από μάρμαρο
Το μπάνιο είναι ένας χώρος που μπορεί να ανακαινιστεί σε γρήγορο χρόνο.

Όταν μιλάμε για ανακαίνιση το μυαλό μας σίγουρα πηγαίνει σε μια δύσκολη, απαιτητική και πολυέξοδη διαδικασία. Ωστόσο, με τις κατάλληλες επιλογές και τα κατάλληλα υλικά, μπορείτε να αποφύγετε το μεγάλο κόστος και την ταλαιπωρία. Το μπάνιο είναι ένας χώρος μέσα στο σπίτι που μπορεί να ανακαινιστεί σε γρήγορο χρόνο και το αποτέλεσμα να σας αλλάξει τελείως την διάθεση.

Εάν σκέφτεστε να ανακαινίσετε και εσείς το μπάνιο σας καλό θα ήταν να δείτε παρακάτω τι ακριβώς να προσέξετε για να αποκτήστε ένα μπάνιο, κομψό και λειτουργικό.

  • Δώστε βάση στη λειτουργικότητα: Ειδικά αν έχετε ένα μικρό μπάνιο είναι πολύ σημαντικό να εκμεταλλευτείτε κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου. Σημαντική βοήθεια για να το πετύχετε αυτό , θα σας δώσουν οι ντουζιέρες και οι νιπτήρες με λεπτή βάση.
  • Καλός φωτισμός του χώρου: Το μπάνιο είναι ένα από τα κατεξοχήν δωμάτια που θα χρειάζεστε επαρκή φωτισμό. Ένα έξυπνος τρόπος για να το πετύχετε αυτό πέρα από τα φωτιστικά είναι και οι καθρέφτες. Τοποθετήστε τους σε στρατηγικά σημεία για να διαχέεται καλύτερα το φως.
  • Οραματιστείτε το νέο σας μπάνιο: Θα σας άρεσε ένα χρωματιστό ή ένα γήινο αποτέλεσμα; Μοντέρνα πλακάκια ή vintage; Μήπως να δοκιμάζατε πατητή τσιμεντοκονία; Ξεφυλλίστε περιοδικά διακόσμησης και σερφάρετε στο Pinterest για να κατασταλλάξετε στο ύφος και στο στυλ που θα θέλετε να έχει το νέο σας μπάνιο.
  • Ελέγξτε τις σωληνώσεις: Πριν την ανακαίνιση θα πρέπει ένας τεχνικός να ελέγξει αν οι σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης του μπάνιου σας είναι καλές ή θέλουν αλλαγή. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, που μπορεί να μην το είχατε υπολογίσει στο κόστος αλλά σκεφτείτε ν’ αλλάξετε τα πλακάκια και σε μικρό διάστημα να τρυπήσουν οι σωλήνες και να πρέπει να ξαναρχίσετε από την αρχή.
  • Προσέξτε τα πλακάκια που θα αγοράσετε: Μπορεί φαινομενικά όλα τα πλακάκια να σας φαίνονται ίδια και να θέλετε να αγοράσετε το πιο φτηνό. Ωστόσο, οι διαφορές τους είναι τεράστιες και η ποιότητα τους είναι καθοριστική για την αντοχή τους στο χρόνο. Αναζητήστε πλακάκια από καλά εργοστάσια που έχουν καταργηθεί κι έτσι έχουν πολύ καλές τιμές προσφοράς και λιγότερο αυτά που εξαρχής είναι φτηνά. Αποφύγετε τα λευκά και γενικότερα πολύ ανοιχτά πλακάκια στο δάπεδο του μπάνιου γιατί θα είστε συνεχώς με τη σφουγγαρίστρα παραμάσχαλα.
  • Χρησιμοποιήστε αντιμουχλικό στόκο: Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει στην αγορά ειδικός στόκος, ο οποίος αποτρέπει τη δημιουργία μούχλας, μυκήτων και βακτηριδίων. Φυσικά είναι ακριβότερος από τον απλό στόκο, μπορείτε όμως να τον χρησιμοποιήσετε μόνο στα σημεία που συνήθως μουχλιάζουν και να είστε σίγουροι πως δεν θα μετανιώσετε αυτή την απόφαση επουδενί.
  • Δώστε βάση στο έπιπλο μπάνιου και τη λεκάνη: Η λεκάνη είναι το πιο πρακτικό αντικείμενο του μπάνιου και η επιλογή της δεν θα πρέπει να γίνεται μόνο από πλευράς αισθητικής ή τιμής. Στο εμπόριο θα βρείτε πολύ φτηνές λεκάνες που όμως μετά τη χρήση τους αντιλαμβάνεστε τα προβήματά του (πχ. μπορεί να μην τραβάνε καλά με ένα πάτημα στο καζανάκι). Όσον αφορά στο έπιπλο μπάνιου, είναι αυτό που δίνει χαρακτήρα σε ολόκληρο το μπάνιο. Είναι σημαντικό να είναι όμορφο αλλά και πρακτικό, από πλευράς αποθηκευτικών χώρων.
  • Βρείτε το ιδανικό χρώμα για τους τοίχους: Το λευκό, είναι γεγονός, πως πολλοί θα το επέλεξαν καθώς δίνει την αίσθηση της καθαριότητας και φρεσκάδας στο χώρο. Μάλιστα τον χώρο πιο φωτεινό και μεγάλο. Βέβαια, οι γήινοι τόνοι παραμένουν στις κλασσικές επιλογές όχι μόνο για το μπάνιο αλλά και για ολόκληρο το σπίτι.

Β. Χρήσιμα ερωτήματα σχετικά με την ανακαίνιση μπάνιου

1. Γιατί να κάνω ανακαίνιση μπάνιου

Σίγουρα θα αναρωτηθείτε, γιατί να μπω σε μια διαδικασία ανακαίνισης μπάνιου, αφού όλα ακόμα λειτουργούν, κι αν κάτι χαλάσει αμέσως το αντικαθιστώ. Δυστυχώς, η καθημερινή χρήση ενός μπάνιου, όπως και η χρήση οποιουδήποτε χώρου σε ένα σπίτι, επιφέρει φθορές, είτε λόγω λάθους χρήσης είτε λόγω παλαιότητας.

2. Πως προχωράμε με την ανακαίνιση μπάνιου;

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε και να κάνετε μια έρευνα για το κατάλληλο συνεργείο ανακαίνισης. Η πρώτη φάση του έργου, λοιπόν, περιλαμβάνει την επίσκεψη του συνεργείου στον χώρο σας. Κατά την οποία θα συζητήσετε μαζί τους για το ύφος και το μέγεθος της ανακαίνισης μπάνιου που επιθυμείτε να κάνετε. Στη συνέχεια θα εξετάσουν τον διαθέσιμο χώρο ώστε να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση των εργασιών που πρέπει να γίνουν. Στη δεύτερη φάση του έργου, θα δημιουργήσουν το προσχέδιο του έργου με όλες τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για ένα αισθητικά καλό αποτέλεσμα αλλά και συνάμα οικονομικά προσιτό. Η τρίτη και τελευταία φάση των εργασιών, είναι ουσιαστικά η υλοποίηση του έργου.

3. Τι τύποι ανακαίνισης μπάνιου υπάρχουν;

Υπάρχουν δύο είδη: η μερική και η γενική ανακαίνιση μπάνιου. Στη μερική γίνεται μόνο αλλαγή κάποιων μερών του εξοπλισμού ή των πλακιδίων. Σε αντίθεση με την γενική όπου αλλάζονται σχεδόν τα πάντα και οι αλλαγές ενδέχεται να φθάσουν μέχρι και τις υδραυλικές αλλά και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του μπάνιου. Η μερική είναι ιδανική για σχετικά καινούργια μπάνια στα οποία ο ιδιοκτήτης θέλει να δώσει μία νέα πνοή. Η γενική ενδείκνυται για παλιότερα σπίτια με ξεπερασμένο εξοπλισμό κι ενδεχομένως και απαρχαιωμένες υδραυλικές κι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

4. Πόσο διαρκεί μια ανακαίνιση μπάνιου;

Αυτό πάντα εξαρτάται από το μέγεθος του έργου αλλά και τον τύπο της ανακαίνισης. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, μία μερική ανακαίνιση μπάνιου θα διαρκέσει λίγες μέρες ενώ για μία ολική ανακαίνιση μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω από μία εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, το διάστημα δεν είναι πολύ μεγάλο.

5. Τι είναι η πατητή τσιμεντοκονία;
Πατητή τσιμεντοκονία - Μπάνιο
Η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να κάνει ένα μπάνιο να δείχνει πραγματικά καινούργιο.

Πρόκειται για ένα μοναδικό δομικό υλικό με κύριο συστατικό του τη Θηραϊκή γη. Έχει μονωτικές δυνατότητες κι έντονη αντιβακτηριδιακή δράση. Μάλιστα, είναι διαθέσιμο σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να κάνει ένα μπάνιο να δείχνει πραγματικά καινούργιο, χωρίς να γίνουν πολλές εργασίες όπως ξηλώματα κλπ. Το εν λόγω υλικό μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε τοίχους όσο και σε πατώματα και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να αφαιρεθεί το προηγούμενο υλικό. Κάτι τέτοιο το κάνει ιδανικό για ανακαίνιση μπάνιου χωρίς πλακάκια, τα οποία έχουν συνήθως μεγαλύτερο κόστος από την τσιμεντοκονία.

6. Πόσο κοστίζει να ανακαινίσω το μπάνιο μου;

Το κόστος μίας ανακαίνισης μπάνιου εξαρτάται πάντα από το μέγεθος και το πλήθος των εργασιών αλλά και από παράγοντες όπως τη ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν ανακαινίσεις και οι περισσότερες σας προσφέρουν τιμές που να περιλαμβάνουν όλο το κόστος, όλης της διαδικασίας και των υλικών της ανακαίνισης. Εννοείται ότι αυτές οι προσφορές πακέτο είναι πολύ πιο συμφέρουσες από το να προσλάβετε διαφορετικά συνεργεία για την κάθε εργασία ή να αγοράσετε μόνοι σας τα υλικά.

Γ. Τα στάδια για την ανακαίνιση μπάνιου

Πριν ξεκινήσει η ανακαίνιση μπάνιου έχει γίνει σαφές ότι σε κατοικίες 20ετίας και άνω συνίσταται η αλλαγή των σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης του μπάνιου. Πάμε, λοιπόν, να δούμε βήμα – βήμα τα βασικά στάδια για την ανακαίνιση του μπάνιου.

  • Σχεδιασμός
Σχεδιασμός μπάνιου
Κατά τo σχεδιασμό του νέου μπάνιου το συνεργείο θα λάβει υπ’ όψιν τις απαιτήσεις σας σε είδη υγιεινής και έπιπλα μπάνιου.

Κατά τo σχεδιασμό του νέου μπάνιου το συνεργείο θα λάβει υπ’ όψιν τις απαιτήσεις σας σε είδη υγιεινής και έπιπλα μπάνιου. Έπειτα από την επιλογή ντουζιέρας ή μπανιέρας, επίπλου νιπτήρα ή επίπλου για την υποδοχή επικαθήμενου νιπτήρα ή ελεύθερου νιπτήρα, καθώς και τις απαιτήσεις σε αποθηκευτικό χώρο με έπιπλα μπάνιου σχεδιασμένα βάσει των αναγκών σας, το νέο μπάνιο μελετάται με γνώμονα τη λειτουργική διαρρύθμιση.

  • Αποξηλώσεις
αποξήλωση μπάνιου
Κάτω από τα πλακίδια του δαπέδου υπάρχει μια στρώση τσιμεντοκονίας η οποία προστατεύει τους σωλήνες που διέρχονται και φέρνει το δάπεδο του μπάνιου στο ίδιο επίπεδο με τα δάπεδα του σπιτιού.

Σε αυτό το στάδιο αποξηλώνονται τα παλαιά είδη υγιεινής και τα παλαιά πλακίδια από τους τοίχους και το δάπεδο του μπάνιου. Επιπλέον και ο σοβάς που βρίσκεται κάτω από τα πλακίδια των τοίχων του μπάνιου για να φτάσουμε στο τούβλο. Η παλαιά τσιμεντοκονία αποξηλώνεται και έπειτα αποξηλώνονται οι παλαιοί σωλήνες υδραυλικών και αποχέτευσης του μπάνιου.

  • Εγκατάσταση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων
ηλεκτρολόγος
Το επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

Αφού καθαριστεί ο χώρος από τα μπάζα που θα δημιουργήσουν οι αποξηλώσεις, οι εργασίες συνεχίζονται με την εγκατάσταση νέων υδραυλικών και αποχετευτικών σωλήνων λουτρού. Επιπλέον, σε περίπτωση που βάσει σχεδιασμού έχει καθοριστεί διαφορετική διάταξη των νέων ειδών υγιεινής, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες μεταφορές των υδραυλικών. Παράλληλα με τα υδραυλικά εκτελούνται και οι ηλεκτρολογικές εργασίες που μπορεί να αφορούν επιπλέον παροχές για πλυντήριο, στεγνωτήριο, πρίζες, φως κλπ.

Στη συνέχεια οι τοίχοι του μπάνιου σοβατίζονται.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών γίνεται έκχυση τσιμεντοκονίας στο δάπεδο του μπάνιου για την κάλυψη των νέων υδραυλικών σωλήνων. Σημειώνεται ότι η τσιμεντοκονία είναι προϊόν υλικό τσιμέντου που ο χρόνος που απαιτείται για να στεγνώσει και να αποκτήσει την τελική αντοχή του ως υλικό ποικίλλει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τον αερισμό του χώρου στον οποίο εφαρμόζεται.

  • Πλακίδια

Αφού στεγνώσουν τα παραπάνω υλικά, οι εργασίες συνεχίζονται με την εφαρμογή των πλακιδίων της επιλογής σας στους τοίχους και τα δάπεδα του μπάνιου. Τα πλακίδια είναι το υλικό που θα καθορίσει το αισθητικό αποτέλεσμα του μπάνιου. Στην αγορά θα βρείτε πληθώρα πλακιδίων που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος τιμών αφενός, και αφετέρου υλικών (κεραμικά πλακίδια, γρανιτοπλακάκια κλπ) και στυλ (κλασσικό, minimal, vintage κλπ).

  • Είδη υγιεινής
μπάνιο
Και στα είδη υγιεινής οι επιλογές είναι πολλές.

Μετά την τοποθέτηση του υλικού που θα «ντύσει» τους τοίχους και το δάπεδο του μπάνιου, τοποθετούνται τα είδη υγιεινής. Και στα είδη υγιεινής οι επιλογές είναι πολλές. Καθορίζουν κι αυτές το αισθητικό αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό, καθώς αποτελούν τα σταθερά «έπιπλα» του μπάνιου. Στη συνέχεια τοποθετούνται οι μπαταρίες του νιπτήρα και της μπανιέρας / ντουζιέρας.

  • Ντουλάπα μπάνιου – Αποθηκευτικοί χώροι

Σύμφωνα με τις ανάγκες σας για αποθηκευτικούς χώρους στο μπάνιο, το συνεργείο που θα έχετε επιλέξει θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει τα έπιπλα που χρειάζεστε. Είτε πρόκειται για τα ντουλάπια που θα συνοδεύσουν τον καθρέπτη και τον νιπτήρα ή για ελεύθερα έπιπλα αποθήκευσης.

Γ. Ανακαίνιση μικρού μπάνιου

μικρό μπάνιο
Εάν έχετε ένα μικρό μπάνιο δεν σημαίνει πως πρέπει να στερείτε σε επιλογές για μερική ή ολική ανακαίνιση.

Εάν έχετε ένα μικρό δεν σημαίνει πως πρέπει να στερείτε σε επιλογές για μερική ή ολική ανακαίνιση μπάνιου. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να αναδείξετε το μικρό σας μπάνιο ανακαινίζοντας  το εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Θα δείτε και εσείς ότι το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Μέσα από μια τέτοια εργασία στόχος είναι να δώσετε βάθος στο μπάνιο προκειμένου να δείχνει μεγαλύτερο, πιο φωτεινό και να διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους.

  • Η σωστή επιλογή χρώματος αποτελεί το πρώτο και βασικό στάδιο για μια ιδανική ανακαίνιση μικρού μπάνιου. Το λευκό χρώμα είναι η ιδανική επιλογή για την περίπτωσή σας. Το συγκεκριμένο χρώμα μεγαλώνει και φωτίζει περισσότερο τον χώρο. Άλλωστε, οι φυσικές αποχρώσεις σε γήινους τόνους προσδίδουν κομψότητα και χαλαρωτική διάθεση.
  • Τα μικρά μπάνια είναι ο ιδανικός καμβάς για να επιλέξετε έντονα χρώματα. Ωστόσο, προσέξτε να υπάρχει η σωστή ισορροπία όσον αφορά την χρήση των αξεσουάρ. Μπορείτε επίσης να το βάψετε με το χρώμα που αγαπάτε και να κάνετε συνδυασμούς χρησιμοποιώντας ταπετσαρίες ή πολύχρωμα πλακάκια τόσο στους τοίχους όσο και στο δάπεδο.
  • Άλλο ένα σημαντικό βήμα σε μια ανακαίνιση μικρού μπάνιου είναι η επιλογή του νιπτήρα. Αποφύγετε τους ογκώδεις νιπτήρες και προτιμήστε έναν με λεπτή βάση για εξοικονόμηση χώρου. Γενικά επιλέξτε πιο στενά είδη υγιεινής τα οποία είναι κατάλληλα με τις διαστάσεις του μπάνιου σας.
  • Αν αυτό θα σας λύσει οριστικά το πρόβλημα του χώρου αντικαταστήστε την μπανιέρα με μια ντουζιέρα. Μια ακόμη όμορφη ιδέα είναι να κάνετε ένα χτιστό ντους με γυάλινη συρόμενη πόρτα.
  • Η αποθήκευση είναι ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να λύσετε. Αποθηκεύστε όλα τα απαραίτητα σε καλάθια ή κουτιά κάτω από τον νιπτήρα και τοποθετήστε ανοιχτά ράφια στους τοίχους. Έτσι όχι μόνο εξοικονομείτε χώρο αλλά τον μεγαλώνετε και του προσθέτετε στυλ.
  • Αν θέλετε να έχετε την αίσθηση ενός ανοιχτού και φωτεινού χώρου μπερδέψτε το φωτισμό με τους καθρέφτες. Οι καθρέφτες δείχνουν ένα χώρο μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι.
  • Το παιχνίδι των εντυπώσεων κερδίζεται με το μωσαϊκό και τα υπέροχα φωτιστικά σε ένα ανοιχτόχρωμο μπάνιο. Για μια πιο φυσική νότα στο δάπεδο της ντουζιέρας ή ακόμα και ολόκληρου του μπάνιου προτιμήστε τα βοτσαλωτά δάπεδα. Θα τα βρείτε σε πολλές διαστάσεις και χρώματα.
  •  Η τεχνική της πατητης τσιμεντοκονίας ενδείκνυται για μια ιδανική ανακαίνιση μπάνιου. Αποτελεί μια ιδιαίτερη μορφή τσιμέντου το όποιο βγαίνει σε διάφορα χρώματα και ποιότητες. Τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού είναι η μονοκόμματη επιφάνεια, η οποία μπορεί να καλύψει όλο το χώρο από το δάπεδο ,την μπανιέρα και τους τοίχους.

Σχετικά Άρθρα

Επιπλωμένο μπάνιο .

Μοντέρνες ιδέες για το ντους

Μπάνιο ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΣΠΙΤΙΟΥ Πρωτότυπες ιδέες για το ντους του μπάνιου για εμπνευστείτε και να αντλήστε ιδέες για το σπίτι σας. Αν σκέφτεστε να αναβαθμίσετε το ντους σας, η απόφαση αυτή όχι μόνο θα δώσει νέα ζωή στο μπάνιο σας, αλλά και θα είναι μια σοφή επένδυση. Η εστίαση σε ένα ντους, όταν η αναβάθμιση […]
Διαβάστε περισσότερα
Διακόσμηση μπάνιου.

Ψηφιδωτά μπάνια με άρωμα καλοκαιριού και θάλασσας

Ιδέες διακόσμησης μπάνιου με όμορφους χρωματικούς συνδυασμούς και ψηφιδωτά πλακάκια. ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΣΠΙΤΙΟΥ Ιδέες διακόσμησης μπάνιου με όμορφους χρωματικούς συνδυασμούς και ψηφιδωτά πλακάκια. Η χρήση ψηφίδων στο μπάνιο προσδίδει μια αίσθηση μοντέρνου design και πολυτέλειας. Ανάλογα με τους συνδυασμούς που θα κάνετε και τα αξεσουάρ μπάνιου που θα επιλέξετε, μπορείτε να φτιάξετε ένα μοντέρνο χώρο […]
Διαβάστε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

sel card.

Είδη καλαθιού αγορών

Αδειο καλάθι

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Επιστροφή στο Κατάστημα
elGreek
X
Μετάβαση στο περιεχόμενο